Roger Waters: Hartwall Arena Us + Them -kiertue, 21.8.2018

Roger Watersin eilinen keikka Helsingissä oli aika pitkälti täydellinen suoritus. Settilista, bändi, visuaalinen spektaakkeli, soundit ja asenne (”TRUMP ON SIKA”) osuivat kaikki kohdilleen.

Keikan setti oli erinomainen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Pink Floydilta kuultiin ne kaikki kirkkaimmat klassikot mitä odottaa saattoi, mutta sen lisäksi myös hieman odottamattomampia helmiä kuten ”One Of These Days”, ”Welcome To The Machine” ja ”Pigs” (erityisen hieno!). Watersin omalta viimeisimmältä, erinomaiselta, soololevyltä kuultiin neljä kappaletta jotka nekin toimivat livenä komeasti. Kestoa keikalla oli lähemmäs kolmisen tuntia.

Kymmenhenkinen bändi soitti tiukasti, mutta ei silti liian steriilisti. Erityismaininta on annettava kitaristi Dave Kilminsterille joka latasi sooloihin juuri oikean sekoituksen itseään ja Floydin biisit alunperin soittanutta David Gilmouria.

Keikan visuaalinen puoli oli nokkelaa, ajankohtaista ja teknisesti loisteliasta ja yhdisteli onnistuneesti videokuvaa, valoja, lasereita ja fyyisisiä propseja (sika!). Mitään näin mahtavaa en ole livekeikalla visuaalisuuden puolelta nähnyt. Sitten Watersin The Wall -keikan (2011).

74 vuotias sirkustirehtööri/poliittinen agitaattori Roger Waters oli itse energisessä iskussa ja ikä on vain kasvattanut hänen karismaansa. Viimeisenä asiana täytyy mainita Roger Watersin jälleen ylivoimaiset soundit. Kukaan, siis kukaan, ei loihdi näille isoille areenoille yhtä upeita soundeja kerta toisensa jälkeen. Watersin tiimin ylivoima on hämmentävää tuolla saralla. Kaikki kuului selkeästi ja erottelevasti ilman että voluumia tarvitsi nostaa liialliselle tasolle (no hillitty voluumi onkin luultavasti onnistumisen ensimmäinen askel…).

IMG_2207.JPG

Ensimmäinen setti:
Speak to Me
Breathe
One of These Days
Time
Breathe (Reprise)
The Great Gig in the Sky
Welcome to the Machine
Déjà Vu
The Last Refugee
Picture That
Wish You Were Here
The Happiest Days of Our Lives
Another Brick in the Wall Part 2
Another Brick in the Wall Part 3

Toinen setti:
Dogs
Pigs (Three Different Ones)
Money
Us and Them
Smell the Roses
Brain Damage
Eclipse

Encore:
Broken Bones
Comfortably Numb

Teksti: JANNE YLIRUUSI

fb_cta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: